22 de juny 2011

Piscina VS Platja

Amb la calor la gent vol refrescar la seva pell, i és clar se sol anar a la platja o a la piscina. Cal dir que a l'hivern és molt més fàcil, perquè si tens fred t'abrigues amb mil jerseis i mantes i soluciones el problema, però a l'estiu això és molt difícil.

Pel que fa al debat plantejat de si prefereixo la piscina o la platja, tinc una postura ben clara des de fa anys. Adoro la piscina i detesto la platja.

La piscina és un lloc net, on l'aigua sempre és transparent. A la platja la brutícia és el que hi ha per tot arreu, l'aigua sempre està bruta i la majoria de vegades moguda.

No m'agrada quedar ple de sorra, és horrible que la sorra t'entri dins el banyador. Prefereixo la gespa, encara que sigui artificial o les rajoles. Però sorra no si us plau.

L'altre dia vaig parlar pel twitter amb altres persones, i com a resultat de la nostra conversa, intercanvi d'informació i experiències vam trobar moltes més raons per preferir la piscina abans que la platja.

Què és això d'anar a banyar-te a l'abocador més gran del planeta, m'he trobat més d'una vegada compreses surant per allà. A part de bosses de plàstic i moltes més deixalles. I és clar, no vulguem pensar tots els tipus de líquids que hi poden haver al mar.

La piscina és molt més higiènica, potser si que algun nen petit (o no tant petit) s'ha orinat allà dins, però escolteu, al mar s'hi orinen des de persones fins a animals, a part de les rieres, rius i perquè no dir-ho, algunes clavegueres no massa netes que desenvoquen al mar.


 
No sé quina és la vostra postura, comenteu a sota, parleu-ne, però que quedi clar que per a mi anar a la platja és un suplici.


P.D Resposta del COMENTARI: gràcies Irene, evidentment que no totes les platges estan brutes, però la d'Arenys de Mar està fastigosa, i suposo que no és l'única de Catalunya.

Evidentment que quan deia que hi orinen els animals no em referia només als peixos, sinó que també em referia als gossos que la gent porta a passejar per allà. A més, les riuades arrosseguen excrements a la platja.

En serio Irene, m'encantaria tenir una platja com les que teniu a Menorca, tot i que la sorra m'estressa.

1 comentari:

  1. Guiu mai llegeixo el teu bloc i avui hi he entrat per curiositat i penso que en aquest escrit no et justifiques gaire be... Primer de tot no crec que la piscina sigui gaire més higiènica que la platja ja que quan una persona pixa a la platja s'escampa per tot el mar, en canvi a la piscina s'escampa per els pocs metres cúbics que hi pugui haver. Per altre banda quan dius que s'hi orinen animals... et refereixes a pipi de peixos? També crec que no pots generalitzar la merda que hi pot haver a Arenys de Mar algun dia amb totes les platges, ja que per posar un exemple clar casi totes les platges de Menorca tenen una aigua més transparent que moltes piscines i és molt més agradable estar en una platja de Menorca amb un fons marí natural, peixos per allà, etc que no estar en una piscina on l'aigua està calenta a causa de l'escalfor del sol i de la gran quantitat de clor que hi solen tirar. El que no et puc qüestionar es que et molesti la sorra, que et faci mandra anar-hi que et facin por les meduses, etc i que per això et no t'agradi anar a la platja o que la piscina també sigui agradable ja que no t'embrutes, l'aigua no és salada etc.

    ResponElimina