4 de gen. 2012

Política municipal

Després d’haver llegit els pressupostos municipals per aquest any, publicats a la revista “El Batec”, sento una gran necessitat d’expressar un sentiment d’indignació que m’aguanto des de fa ja molt de temps.

En un temps de crisi econòmica com el que estem vivint, trobo normal que els governs, ja siguin municipals, autonòmics o estatals, facin mans i mànigues per treure a la llum uns pressupostos austers, intentant no retallar massa, però retallant ja que és la única manera d’estalviar.

A l’ajuntament d’Arenys de Munt, el govern que hi ha ara està fent una feina molt dura per intentar estalviar i pagar tots els deures que l’antic govern va deixar. El passat govern fa ser un dels millors si es miren les Inversions socials que es van fer, teníem un alcalde que deia que sí a quasi tot, va ser un govern tant esplendorós que va deixar més de cent factures per pagar a més de molts més deutes. Va ser un alcalde genial que ha complicat la vida al nou equip de govern, que fa mans i mànigues per pagar tots els deutes sense repercutir en els ciutadans ara bé, no tots els ciutadans no poden reconèixer aquests mèrits ja que són com pollets que no paren de piular demanant més i més, sense pensar que no són moments bons per demanar millores i inversions.

Dic tot això perquè avui en dia no es valora el que es té, tenim un govern fort, que treballa pel poble estimant el poble. No hi ha coses “estranyes” en la seva actuació, tots els treballadors passen més hores treballant i no al bar del costat de l’ajuntament, com alguns feien en anteriors legislatures), ara els funcionaris municipals entren i surten a les hores que els toca…

Últimament hi ha hagut molts rumors pel poble criticant al govern que tenim, conseqüència directa a la mala propaganda i al lleig atac que va fer una formació política del consistori que no anomenaré, una propaganda amb la qual donaven la idea de que el govern municipal estava en contra del poble, tractant als grups que estan en el govern com si siguessin tirans. Aquesta és la percepció que vaig tenir en llegir tot allò. Avui en dia, encara continua aquest atac. Demanen més transparència entre d’altres coses, jo els dic: més transparència en què si són un dels governs més transparents que el nostre poble ha tingut mai. Publiquen a la web els seus sous i expliquen totes les actuacions que fan, inclús deixen participar al poble en moltes decisions.

Cal dir que no em sento identificat amb les formacions polítiques del govern, no sóc partidari de cap d’elles ni de cap força política que estigui a la oposició. La meva idea política és massa allunyada de la realitat que tenim avui en dia. Això ho dic perquè no us penseu que defenso als partits polítics només per ser-ne un simpatitzant aferrat. Defenso el govern que tenim perquè crec en la majoria de persones que hi ha, igual que ara els defenso per la bona actuació que fan, si mai actuen malament els criticaré, però penso que en els temps que estem vivint actualment, el que més convé a tothom és la unió per poder tirar endavant.

Posar pals a les rodes com alguns fan ho trobo, sincerament, una actuació totalment irresponsable. Una cosa és dir les coses que estan malament i una altra molt diferent és actuar intentant tirar per terra tot el que el govern intenta fer. En general això ho podem aplicar a tots els governs del nostre país, on la majoria de partits prefereixen posar-se en contra de tot en comptes de donar suport al govern en les actuacions necessàries i justes que s’hagin de fer.

P.D: comenteu a sota, espero crítiques.

4 comentaris:

  1. Realment creus que RETALLAR és la única manera d'estalviar??

    El passat govern va ser un desastre.. Però el present té la obligació de garantir el benestar dels ciutadans... Fóra més bo fixar-semés en la economia que en celebracions nacionalistes, aspecte que no crec que hagi canviat entre un Govern i l'altre.

    ResponElimina
  2. No pot ser que els arbres no ens deixin veure el bosc.

    Precisament el que més s'han fixat és en l'economia i productivitat. Aquí ningú a fet fora funcionaris ni policies (com altres ajuntaments),i els proveïdors que fa dos anys que no cobren ja cobren i les celebracions nacionalistes no costen en prou feina ni un euro. Tal com deies està bé criticar però les critiques si són constructives ajuden a millorar.
    Tot i això he de reconeixa que hi ha la regidoria de seguretat i prevenció que no fa els deures, és la única que segueix igualment de malament i no es nota en prou feines cap millora. Hem refereixo a la neteja i si molt no m'equivoco tinc la sensació de com si tingues alguna mena de fòbia en aplicar el pla de neteja potser per culpa de tics del govern anterior. De totes maneres donaré un vot de confiança i confio en que els pròxims mesos pugui aplicar dintre el que pugui el pla de neteja

    Guiu de gran vull ser com tu.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Tot el meu suport a aquest article d'opinió.
    Quin plaer estrany deu sentir la gent que critica el nou govern d'Arenys de Munt. Un plaer que deu ser extasiant... perquè no paren de fer-ho. Quin plaer estrany deu ser criticar un govern que per primer cop publica tot el que fa, pensa tot el que fa, debat tot el que fa, deixa parlar el poble en tot el que fa, treballa a sous retallats (això no us sembla malament) i passa èpoques difícils (fins i tot familiars) per dedicar-se en cos i ànima a aquest poble... quin plaer més estrany deu sentir en general les persones que critiquen sense construir res. La destrucció com a lema... I sempre penso: que ben endreçada trobaran la casa els qui governin després de la CUP. Mireu, és ben sabut per tots que la reacció de crítica no constructiva i xafardeig a la societat respon a enveja, a impotència de no poder ser com el criticat. Això és més antic que l'anar a peu... Jo també criticaré quan vegi alguna cosa que no em faci el pes, però no pel carrer, fomentant xafarderies i manipulant la realitat... espero no caure en la destrucció. M'agradaria enriquir en opinió i idees si se'm convida -com fins ara- als debats del poble.
    Quina llàstima que algunes pensones sentin aquest plaer.

    ResponElimina