14 d’oct. 2011

Treballs de recerca

Avui en dia tots els alumnes de Catalunya que estem fent el batxillerat, sense importar la modalitat que estiguem cursant, hem de presetar un treball de recerca. Consta d'un treball escrit, amb una part teòrica i una pràctica, i també d'una exposició oral que valora el mateix jurat (format per tres professors, incloent-hi el teu tutor del treball) que t'han valorat la part escrita del treball. Aquest pot ser sobre qualsevol tema, n'hi ha de molt diversos que van des de comparacions de llibres fins realitzacions de prototips.

Aquest treball és el que fa que els alumnes de batxillerat "s'estressin", perquè han de ser prou capaços com per aconseguir compaginar la resta d'assignatures amb la realització d'un treball extra que té un pes important dins el batxillerat, ja que si no l'aproves no aconsegueixes el títol del batxillerat, a més de voler seguir mantenint la vida social que portaven fins aleshores.

El problema principal que jo veig en aquest treball és que els alumnes arriben a primer de batxillerat sense ser concients ben bé de què va el "TR". Per això sempre he estat partidari de donar més informació a l'alumnat sobre com es fa un treball d'aquestes característiques obligant-lo a començar el treball al segon trimestre de primer de batxillerat (avançant la primera entrega que es fa al Juny al Febrer), llavors fer una segona entrega al Juny i així quan s'arribés al setembre del segon any del baxillerat ja tenir una gran part feta.

Tothom diu que a l'estiu de primer a segon curs avançarà molt el treball. Els propòsits són fàcils de fer però difícils d'aconseguir, perquè mica en mica els vas deixant de banda i al final te n'oblides fins a l'últim moment.

Aquest any els alumnes del meu institut entreguem el treball al 19 de desembre, i l'exposició la farem així que tornem de les vacances d'hivern.

En conclusió, no estic escrivint l'article per criticar el treball de recerca sinó que el que pretenc és sensibilitzar a la gent que l'ha de fer, que es posi les piles abans d'hora, que no esperin que els diguin que s'hi han de posar, perquè sinó el món els caurà a sobre.

Ànims i molta sort a tots, donem el millor de nosaltres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada