Els pares i mares
d’avui en dia generalment tenen una vida molt atrafegada, per això sovint treuen
el primer que troben a la nevera i ja tenen el sopar llest. Aquest gest es sol
repetir diverses vegades al llarg de la setmana, com els estudis demostren,
gràcies als plats precuinats que tant han facilitat la vida de molts. Però jo
us pregunto, algú s’està preocupant per com influeix això en la nutrició dels
infants?
Darrerament
s’estan detectant casos de malnutrició a les escoles, una de les causes es que
moltes famílies demanen als seus fills què volen per sopar. És cert que els
nens han de poder gaudir de llibertat a l’hora d’escollir què prefereixen menjar,
però segons el meu parer tota llibertat ha de tenir certs límits. És evident
que si a un nen li dónes a escollir sempre triarà el que més li vingui de gust,
per això convido a totes les famílies a practicar una oferta intel·ligent:
donar a escollir entre dos aliments del mateix tipus com per exemple patata i
pèsol o patata i mongeta tendra.
No dic que els
pares hagin d’imposar el menjar als seus fills perquè sinó aquests el
rebutjaran, el que s’ha de fer és que els nens ho tastin tot abans de decidir,
per tant la tasca dels adults és animar-lo a provar el menjar.
Entenc que els
pares tinguin poca estona a l’hora de pensar què fer a cada àpat però haurien
de vigilar el que donen per menjar als seus fills. Anar el mercat a comprar
productes de proximitat per després cuinar el que es menjaran seria una
activitat molt interessant per practicar en família, en comptes de tant de
menjar precuinat.
Els pares han de
trobar temps pels seus fills, convidant-los a provar tot el menjar perquè així
aprenguin a escollir què és el que prefereixen sense oblidar portar una dieta
equilibrada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada