26 de març 2013

Text d'opinió per la facultat


Els pares i mares d’avui en dia generalment tenen una vida molt atrafegada, per això sovint treuen el primer que troben a la nevera i ja tenen el sopar llest. Aquest gest es sol repetir diverses vegades al llarg de la setmana, com els estudis demostren, gràcies als plats precuinats que tant han facilitat la vida de molts. Però jo us pregunto, algú s’està preocupant per com influeix això en la nutrició dels infants?

Darrerament s’estan detectant casos de malnutrició a les escoles, una de les causes es que moltes famílies demanen als seus fills què volen per sopar. És cert que els nens han de poder gaudir de llibertat a l’hora d’escollir què prefereixen menjar, però segons el meu parer tota llibertat ha de tenir certs límits. És evident que si a un nen li dónes a escollir sempre triarà el que més li vingui de gust, per això convido a totes les famílies a practicar una oferta intel·ligent: donar a escollir entre dos aliments del mateix tipus com per exemple patata i pèsol o patata i mongeta tendra.

No dic que els pares hagin d’imposar el menjar als seus fills perquè sinó aquests el rebutjaran, el que s’ha de fer és que els nens ho tastin tot abans de decidir, per tant la tasca dels adults és animar-lo a provar el menjar.

Entenc que els pares tinguin poca estona a l’hora de pensar què fer a cada àpat però haurien de vigilar el que donen per menjar als seus fills. Anar el mercat a comprar productes de proximitat per després cuinar el que es menjaran seria una activitat molt interessant per practicar en família, en comptes de tant de menjar precuinat.

Els pares han de trobar temps pels seus fills, convidant-los a provar tot el menjar perquè així aprenguin a escollir què és el que prefereixen sense oblidar portar una dieta equilibrada.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada